Select your Top Menu from wp menus

Asociaţia Micilor Producători de Vin va sărbători ZIUA VINULUI la Orheiul Vechi

Asociaţia Micilor Producători de Vinuri a anunţat că pe 3 şi 4 octombrie va organiza Sărbătoarea Vinului  în localitatea Butuceni din cadrul Complexului Orheiul Vechi. La eveniment  vor fi prezentate o serie de vinuri şi va avea loc degustarea acestora.
Pentru sâmbăta şi duminica viitoare şi-a anunţat deja oferta prilejuită sărbătorii  şi unul din producătorii de vin din  oraşul Orhei. Acesta invită la tururi vinicole prin vinăriile sale şi promite nu doar degustări de vinuri, ci şi gustări şi preţuri speciale la vinurile pe care le produce.
Menţionăm că în acest an sărbătoarea naţională Ziua Vinului va avea un format nou.Evenimentele culturale şi degustările se vor desfăşura la fiecare vinărie în parte. Aşa a decis comitetul organizatoric al sărbătorii, după ce mai mulţi vinificatori din Moldova au hotărât să nu organizeze în acest an „Ziua Vinului”, din cauza protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale.
Preşedintele Uniunii Oenologilor din Republica Moldova, Gheorghe Arpentin, care a participat la o şedinţă la Ministerul Agriculturii, a mai declarat că deşi anul acesta a fost bun pentru vinificatori, nu prea există motive de sărbătoare , în condiţiile în care pieţele externe sunt blocate, iar ponderea exporturilor de vinuri a scăzut de la 25 la 8 la sută în total exporturi.

Despre faptul că sărbătorirea  tradiţională a Zilei Vinului şi cheltuirea   a 3 mln de lei pentru aceasta , ar prezenta  o sfidare a situaţiei economice din ţară şi a protestelor din PMAN vorbesc şi rezutatele unui sondaj care s-a desfăşurat pe site-ul nostru RadioOrhei.info. 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/asociatia-micilor-producatori-de-vin-va-sarbatori-ziua-vinului-la-orheiul-vechi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19