Select your Top Menu from wp menus

Asimetrie PERICULOASĂ: Putin ATACĂ, Occidentul este “prudent”.

Occidentul trăiește acum într-o lume  a lui Vladimir Putin . Nu pentru că Putin ar avea  dreptate , și nici măcar pentru că el  ar fi  mai puternic , ci pentru că el a fost cel care a luat inițiativa . În timp ce Putin ataca, Occidentul este “prudent”.

Deși liderii europeni și americani recunosc că ordinea mondială este în cursul unor schimbări dramatice , ei nu înțeleg pe deplin esența lor. În timp ce ei sunt impresionați de transformarea rapidă a lui Putin din CEO «Rusia, Inc» într-un lider naţional bazat pe ideologie, acesta nu se opreşte în faţa la nimic pentru a restabili influența țării sale, opineaza Ivan Krastev, colaborator al Institutului Stiintelor Umanitare  din Viena, intr-o analiza publicata in Forbes.

Acum câteva luni, majoritatea politicienilor occidentali erau convinşi că într-o lume interdependentă revizionismul costa prea scump și că, în ciuda determinării lui Putin de a apăra interesele Rusiei în spațiul post- sovietic, el nu va recurge la forţa militară. Acum este clar cât de mult au greşit.
După ce trupele rusești au ocupat Crimeea, majoritatea observatorilor au presupus că Kremlinul va sprijini separarea de Ucraina, dar nu va anexa Crimeea la Rusia. S-a dovedit că aceasta predicție a fost greşită.
Acum, Occidentul nu are nicio idee despre ceea ce este gata să facă Rusia. În schimb, Rusia știe exact ce se va întâmpla, și – mai important – ce nu va face Occidentul.

Continuarea pe:  National.MD