Select your Top Menu from wp menus

Aşezări incredibile construite pe apă FOTO

Dacă cei mai mulţi dintre noi mergem doar în vacanţă în locuri unde condiţiile de viaţă ne par vitrege, există oameni care numesc micile întinderi de uscat, pe care uneori le poţi bate cu piciorul într-o singura zi, „acasă”. Asta chiar dacă, de jur imprejur, nu vezi decât o apă nesfârşită, scrie realitatea.net.

E cazul aşezarii numite Ko Panyi, din Thailanda, un sat de pescari din provincia Phang Nga. Mare parte din Ko Panyi sta pe picioroange, casele neavand o fundatie, asa cum o stim noi. Populatia de 200 de familii, intre 1.500 si 2.000 de oameni, se trage din musulmani din Java, potrivit The World Geography.

Satul plutitor Halong Bay, din Vietnam, numara 600 de suflete. E un loc de un calm aproape magic, complet diferit de strazile aglomerate ale Vietnamului. Si aici oamenii traiesc din pescuit, peticele de uscat fiind prea stancoase pentru a fi cultivate. Vand pestele celor care au barci mai mari, care le duc pe continent.

Giethoor este un sat din provincia olandeza Overijssel. Pe buna dreptate este supranumit Venetia Olandei, din moment ce o retea de canale de 7,5 kilometri strabate asezarea.

A fost construita in 1230 de oameni care au fugit, din diferite motive, de la Mediterana. In prezent, are o populatie de 2.620 de oameni.Nu exista masini, circulandu-se numai pe apa sau pe cele 50 de poduri de lemn ce taie canalele. De mentionat e ca apa nu e mai adanca de un metru, asa ca un pas gresit nu aduce cu sine decat o baie racoritoare.

Uros, cu radacini pre-incase, este una dintre asezarile construite complet de oameni pe Lacul Titicaca. Casele, in Uros 42 la numar, sunt temporare, oamenii renuntand la ele si mutandu-se cand acestea sunt, in final, impracticabile. Li se adauga noi straturi de stuf la fiecare 2 saptamani. Oamenii de pe cele mai mari insule reusesc performanta de a trai numai din turism, vanzand suveniruri celor care ajung la ei. Insa cei de pe insulele mici, izolate traiesc de pe urma pescuitului prin metode traditionale si din pasarile pe care reusesc sa le prinda.

Wuzhen este una dintre vechile asezari construite pe apa ale Chinei, cu o istorie de 2.000 de ani in spate. Ocupand o suprafata de peste 70 de kilometri patrati, orasul numara 60.000 de locuitori, din care 12.000 de rezidenti permanenti.

Kampong Ayer este o regiune care tine de capitala statului Brunei. 39.000 de oameni locuiesc in satul plutitor, adica 10% din populatia totala a statului. Toate cladirile de aici sunt construite pe picioroange.

Unite de poduri, cladirile sunt deservite de taxi-uri pe apa. In satul plutitor sunt scoli, spitale, restaurant, moschee, tot ce are nevoie o comunitate. Desi la o prima vedere cladirile par darapanate, pe alocuri chiar parasite, in realitate multe sunt dotate cu facilitati moderne, chiar aer conditionat, televiziune prin satelit, acces la Internet. Oamenii traiesc aici de peste 1.300 de ani.

Exista si o Venetie a Africii, o asezare construita pe Lacul Nokoue, langa Cotonou. Cu o populatie de 20.000 de oameni, Ganvie este, probabil, cel mai mare sat construit pe un lac din Africa, fiind extrem de popular printre turisti.

Bazele asezarii au fost puse inca din secolul XVI-XVII de populatia Tofinu. Daca la inceput locuitorii munceau in ferme, acum, in afara de turism, oamenii isi castiga painea din pescuit si chiar crescatorii de peste.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/asezari-incredibile-construite-pe-apa-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19