Select your Top Menu from wp menus

Aruncarea gunoiului la Orhei// Din ograda municipalităţii – în ograda unui agent economic AUDIO

O funcţionară de la cârma Primăriei Orhei a acuzat un agent economic local pentru dezordinea care domneşte la o gunoişte din centrul orașului. Asta, deşi responsabilitatea pentru ordine revine serviciilor subordonate municipalităţii. Acuzaţia, vociferată de viceprimara Diana Memeț, a fost respinsă de  patronul magazinului „Fagur”, Pavel Rusu, care a spus că are loc o inducere în eroare și că  pentru starea gunoiştii în cauză răspunde I.M. “ Servicii Comunal Locative (SCL) Orhei”.
Schimbul de replici a avut loc în cadrul recentei întâlniri a reprezentanţilor Primăriei Orhei cu agenţii economici locali.

Vezi si
Mă luaţi la lucru la Primărie?” Ce a întrebat şi ce răspunsuri a primit conducătorul unui agent economic privat din Orhei

Diana Memeț a gesticulat în faţa sălii cu o poză din telefon, arătându-se indignată de faptul că magazinul „Fagur” nu face ordine la gunoişte şi lasă câinii să împrăştie gunoiul. În replică, Pavel Rusu a declarat că, de fapt, gunoiştea, care se află vizavi de Clinica stomatologică, este una orăşenească, de ea folosindu-se foarte mulţi agenţi economici, dar şi locatarii blocurilor locative din preajmă, care au încheiat contracte cu I.M. „SCL Orhei”.


Viceprimara Memeț şi-a manifestat indignarea legată de gunoi  îndată după ce Pavel Rusu s-a expus critic despre majorarea taxelor locale. Memeț le-a mai reproşat agenţilor economici că nu au “emoţii pozitive”,  ca urmare a unor “scăderi” oferite de Fisc, dar polemizează prea mult despre  majorările taxelor locale şi nu văd cât de multe face municipalitatea din aceste taxe, inclusiv la amenajare.


Pavel Rusu nu a negat că schimbările sunt vizibile, dar a declarat că la Orhei unele taxe locale sunt exagerate, chiar şi în raport cu cele aplicate în municipiul Chişinău, şi pun o presiune prea mare pe agenţii economici. Omul de afaceri a spus că din cauza majorării excesive a taxelor, întreprinderea pe care o conduce nu se încumetă să creeze noi locuri de muncă. Rusu şi-a argumentat poziţia prin cifre din activitatea întreprinderii pe care a fondat-o cu peste 20 de ani în urmă şi la care în prezent lucrează în jur de 300 de angajaţi. Acesta a sugerat că, continuând să majoreze taxele, peste o vreme, Primăria se poate pomeni cu o situaţie inversă – de lipsă a agenţilor economici capabili să facă plăti şi să completeze bugetul local.


Pavel Rusu este unul dintre semnatarii cererii cu care câţiva agenţi economici din Orhei s-au adresat în instanţa de judecată, după ce, la sfârşitul anului trecut, autorităţile municipale au majorat taxele locale cu sute de procente, fără a organiza consultări şi fără a supune proiectul deciziei respective dezbaterilor publice.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aruncarea-gunoiului-la-orhei-din-ograda-municipalitatii-in-ograda-unui-agent-economic-audio/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19