Select your Top Menu from wp menus

Aroganta vamesilor pedepsita de judecata

Postul vamal Leușeni a fost obligat de Curtea de Apel Chișinău să plătească despăgubiri de aproape 12 mii de lei unui bărbat caruia inspectorii vamali i-au perforat mașina în căutare de țigări de contrabandă.
Incidentul s-a petrecut în luna decembrie. Ion Garştea a fost oprit la vamă în timpul unei deplasări spre Italia şi obligat să treacă cu maşina prin aparatul de scanare, pentru a verifica dacă nu are ascunse mărfuri de contrabandă. Scanarea nu a arătat nimic care să-l încrimineze.
Ulterior un vameş a declarat că îi pare suspect automobilul şi a început să perforeze portierele şi salonul maşinii. În final nu s-a găsit nimic, iar reparaţia maşinii a fost realizată din banii bărbatului.
Ion Garștea s-a adresat conducerii vamei Leuşeni cerând să-i fie restituiţi banii pe care i-a cheltuit la reparaţia maşinii, dar fără rezultat. Ulterior a trimis o scrisoare şefului Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, care de asmenea a fost fără răspuns.
Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză bărbatului, iar postul vamal Leușeni a fost obligat să-i achite despăgubiri materiale și morale.
sursa:union.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aroganta-vamesilor-pedepsita-de-judecata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19