Select your Top Menu from wp menus

Arestul primarului de Orhei contestat la Curtea de Apel

După ce ieri Judecătoria Buicani a prelungit cu 30 de zile arestul primarului de Orhei, Ilan Shor, astăzi avocații acestuia au contestat decizia la Curtea de Apel Chișinău. Ulterior Curtea de Apel urmează să stabilească data ședinței în care va fi examinată contestarea. Primarul de Orhei se află în arest din 22 iunie, fiind acuzat de procurori de evaziune fiscală și spălare de bani, acuzații pe care avocații săi le resping. Tot astăzi prin intermediul reprezentanților săi edilul de Orhei a transmis un mesaj plasat pe contul său de pe o rețea de socializare în care le mulțumește susținătorilor săi și în care regretă că ”în Republica Moldova a presiunile din exterior și de pe rețelele de socializare au devenit mai importante ca dreptatea”.
Ieri, ca și în alte zile când instant de judecată examina cererile de arest din dosarul lui Ilan Shor, în fața instanței a protestat un grup numeros de orheieni și locuitori din alte raioane.
Orheienii au fost tradițional mobilizați cu câteva zile înainte de ședință, promițându-li-se asigurarea cu transport pentru deplasare la Chișinău.
Pe de altă parte tot ieri, primarul de Bălți și controversatul om de afaceri Renato Usatîi a reiterat la o emisiune televizată, ideea că arestul lui Ilan Shor ar face parte din înțelegerea acestuia cu Vlad Plahotniuc pentru întărirea unei noi forțe politice, iar Shor ar trebui să beneficieze de amnistia prilejuită celei de-a 25-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/arestul-primarului-de-orhei-contestat-la-curtea-de-apel/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19