Select your Top Menu from wp menus

Aproape 450 de cazuri suspecte de violență și abuz asupra copiilor au fost raportate în raionul Orhei

În anul de învățământ 2016-2017, în raionul Orhei angajații din domeniul educațional au înregistrat 449 de cazuri suspecte de abuz și violență față de copii,  produse în familie, școală sau comunitate. Dintre acestea,  377 au fost examinate în instituțiile de învățământ, iar informația despre 72 de cazuri a fost expediată diferitor instituții – Inspectoratului de Poliție, APL,  Direcției Asistența Socială și Protecția Familiei.
Potrivit datelor Direcției Educație (DE) Orhei numărul  cazurilor de violență și abuz asupra copiilor este în creștere,  comparativ cu perioada precedentă, și și-ar găsi explicație  în faptul că cadrele didactice înțeleg tot mai bine necesitatea raportării acestora.
Cel mai frecvent tip de abuz s-a dovedit a fi cel fizic – 251 cazuri, urmat de cel psihologic – 84 cazuri, neglijare – 98 cazuri, 14  –  exploatare prin muncă şi 2 cazuri de abuz sexual.

Rapoartele prezentate de coordonatorii locali demonstrează că cei mai afectați în cazurile de violență sunt copiii cu vîrsta 8-15 ani, cca 2/3 din copiii care au suferit în urma acestor situații sunt băieți .

Cele mai multe cazuri (217), au fost sesizate de către cadrele didactice, alte 27 au fost semnalate de alți angajați din sistemul educațional. În același timp, 154 de cazuri de violență au fost anunțate de către elevi, iar 51 – de către părinți.

Potrivit DE Orhei,  abuzurile și violența asupra  copiilor sunt urmare a faptului că părinții sunt plecați de acasă, copiii nu sunt suficient informați și lipsește suravegherea  intrărilor  în instituțiile de învățământ.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aproape-450-de-cazuri-suspecte-de-violenta-si-abuz-asupra-copiilor-au-fost-raportate-in-raionul-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19