Select your Top Menu from wp menus

Aproape 400 de cazuri de automutilare în penitenciarele din R.Moldova, timp de un an

In perioada anului 2012 in penitenciarele din R.Moldova au avut loc 388 de cazuri  de automutilare, provocate de către 331 deţinuţi, informeaza Radio Orhei cu referire la un comunicat al DIP.

Cel mai des,  condamnatii isi produc  rani puţin periculoase pentru viaţa şi sănătate cum ar fi  înghiţirea corpurilor străine şi coaserea gurii, noteaza sursa citata. Printre cele mai frecvente cauze ale automutilarii , stabilite de  specialisti, se numara dezacordul faţă de condiţiile de detenţie,  transferurile  în alt penitenciar  sau celula si perchezitiile.

Totodată,  deţinuţii care au săvîrşit acţiuni de automutilare,  în 24 de cazuri ar fi avut  tulburări de personalitate, în alte 43 cazuri se aflau la evidenţa medicului psihiatru, iar 14 dintre automutilatori ar fi  dependenţi de alcool sau droguri.

Departamentul Instituţiilor Penitenciare mentioneaza ca toamna trecuta a fost elaborat Programul comprehensiv de reducere a cazurilor de automutilare, care prevede un şir de măsuri complexe cu implicarea multidisciplinară a serviciilor sistemului penitenciar.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aproape-400-de-cazuri-de-automutilare-in-penitenciarele-din-r-moldova-timp-de-un-an/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19