Select your Top Menu from wp menus

Aproape 20 de millioane de lei pentru grădiniţele din Orhei pe banii României

Raionul Orhei va primi peste un milion de euro – 19,590 mln de lei pentru reparaţia, amenajarea şi dotarea grădiniţelor. Banii sunt oferiţi în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova. Modul de repartizare mijloacelor financiare a fost hotărât astăzi în sedinţa Guvernului de la Chişinău. În total România oferă 20 de mln de euro pentru grădiniţele din Republica Moldova .
Executivul republican a decis că Fondul de Investiţii Sociale va fi responsabil de pregătirea şi implemenarea proiectului. Totodată FISM-ul va putea să ajusteze lista proiectelor.
Conform documetului,  suma oferită raionului Orhei este a treia ca mărime pe republică. Mai mulţi bani au fost repartizaţi doar raioanelor Nisporeni şi Hânceşti, care vor primi cate peste 23 şi respectiv peste 20 de mln de lei. Din suma alocată raionului Orhei, peste 3,9 mln de lei sunt destinati grădinitelor din oraş , iar restul de cca 15 mln instituţiilor preşcolare din localităţile rurale.
Guvernul României a decis anterior sa acorde R.Moldova  un grant în mărime de 20 de milioane de euro pentru modernizarea grădinițelor de copii. Banii sunt alocaţi din contul împrumutului nerambursabil de 100 de milioane de euro, pe care România a promis că îl va oferi Republicii Moldova pentru proiecte de modernizare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aproape-20-de-millioane-de-lei-pentru-gradinitile-din-orhei-din-banii-romaniei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19