Select your Top Menu from wp menus

Aproape 2 mln de lei „spalati” pe drumul Orhei -Rezina

 

Statul a fost prejudiciat cu circa 1,9 milioane de lei din cauza companiei care s-a apucat să repare drumul naţional Orhei-Rezina.

Procuratura Anticorupţie a constatat că la efectuarea reabiltării drumului naţional R-20 (Rezina-Orhei) firma Eco Drum Construct  a majorat costul lucrărilor şi prezentat informaţie falsă despre calitatea materialelor de contrucţie. După o verificare realizată de angajaţii Procuraturii Generale, s-a constatat că agentul economic a majorat  valoarea lucrărilor executate cu peste 1. 901.200 lei.

Precizăm că în perioada anilor 2009-2010, pentru efectuarea lucrarilor de reconstrucţie a şoselei Rezina-Orhei-Calarasi, din bugetul public naţional au fost transferate în contul agentului economic mijloace financiare de peste 92 de milioane de lei.

În baza celor depistate, procurorii au deschis dosar penal, iar conducerea firmei Eco Drum Construct urmează a fi audiată.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a încercat nu o singură dată să rezilieze contractul cu agentul economic, invocând drept motiv neexecutarea obligaţiunilor, însă o decizie a Curţii Supreme de Justiţie interzice desfăşurarea unor licitaţii noi pentru acest proiect. În prezent, din cei 46 km de drum Orhei-Rezina, doar 14 km au fost reparaţi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aproape-2-mln-de-lei-spalati-pe-drumul-orhei-rezina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19