Select your Top Menu from wp menus

APP va avea statut de autoritate administrativă centrală

Agenția Proprietății Publice va avea statut de autoritate administrativă centrală, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de executiv în ședința din 11 octombrie. Astfel, instituția se va subordona direct Guvernului, și nu Ministerului Economiei și Infrastructurii, cum este în prezent, transmite IPN.

În competența APP va intra: administrarea bunurilor proprietate a statului, deetatizarea proprietății publice, respectarea drepturilor și intereselor patrimoniului statului. APP va monitoriza respectarea obligațiilor de către agenții economici cumpărători ai proprietății publice în perioada de post-privatizare și va coordona proiectele de parteneriat public-privat.

APP va propune candidaturile pentru numirea în funcţia de conducător al întreprinderii de stat sau a societății comerciale cu capital public sau majoritar public, cu un efectiv de personal mai mare de 100 de unități de personal și o cifră de afaceri medie anuală pe ultimii trei ani de minimum 20 mln lei.

La fel, APP va elabora modelul de guvernare corporativă pentru întreprinderile de stat și cele cu capital majoritar de stat. O altă competență a instituției va fi determinarea criteriilor de stabilire a remunerării lunare a membrilor Consiliilor de Administrație ale întreprinderilor de stat, reprezentanților statului în societățile pe acțiuni cu capital public, membrilor comisiilor de cenzori.

Restructurarea APP se înscrie în contextul reformei administrației publice centrale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/app-va-avea-statut-de-autoritate-administrativa-centrala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19