360.000 lei pentru două maşini de „teren” ale primarilor

 „Masină de teren pentru primărie” – asa se intituleaza un material publicat in pagina   “Activ”, editata de Asociatia Presei Independente (API). Articolul se refera la cazurile de procurare a automobilelor in primariile Seliste si Zahoreni,  raionul Orhei. Achizitile au starnit nemultumirea satenilor care  considera ca pentru masini s-au cheltuit sume mari de bani, care puteau fi folositi pentru  solutionarea  problemelor din localitati. 

Mai mult, potrivit articolului de referinta, la  licitaţiile publice organizate de catre cele 2 primarii  au participat aceiaşi agenţi economici,  iar castigatoare au devenit  ofertele deloc ieftine ale aceluiaşi concurent.

La concursul pentru automobil, organizat in februarie  anul curent la Zahoreni,  au participat 4 agenţi economici:  SRL „ DAAC-Autotest” cu o ofertă de cca 187  mii  lei,  SRL „ DAAC-Auto” – 252  mii  lei,  SRL „ DAAC-Autosport” – 150  mii  lei si, cu cel mai mic pret,   de  135 de mii  lei – SRL „ Autoframe FM”.  Câştigătoare a devenit SRL „ DAAC-Autosport”.

Acesti  4 ofertanti au participat si la licitatia publica de la  Seliste, din luna martie curent. Din nou a castigat S RL „ DAAC-Autosport”, cu un pret si mai mare fata de Zahoreni – de 210 mii lei .

In acelasi timp, primarii celor  2 localitati sustin ca licitatiile publice  s-au desfasurat corect si ca cheltuielile legate de procurarea automobilelor  sunt justificate.

Mai jos, articolul:

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

2 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

2 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

2 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

2 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

2 zile ago