Select your Top Menu from wp menus

Apel public către Guvern privind candidatura selectată pentru funcţia de judecător la CC

Mai multe organizaţii neguvernamentale îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu lipsa unui răspuns din partea Guvernului la decizia Comisiei pentru selectarea candidaţilor la funcţia de judecător la Curtea Constituţională, de acum patru luni, prin care s-a propus candidatura lui Veaceslav Zaporojan. Într-un apel public adresat premierului Pavel Filip, semnatarii menţionează că o asemenea tergiversare nu este justificată şi dă motive de a considera că este făcută intenţionat.

În apel ONG-urile semnatare solicită premierului şi cabinetului de miniştri adoptarea unei decizii privind candidatura lui Veaceslav Zaporojan la funcţia de judecător la CC – fie numirea acestuia în funcţie, fie respingerea cu o motivare adecvată. La fel, semnatarii cer asigurarea transparenţei procesului de selectare a candidatului la funcţia de judecător la CC prin plasarea pe pagina web a Cancelariei de Stat a tuturor documentelor elaborate de Comisia pentru selectarea candidaţilor la funcţia de judecător.

În apel se menţionează că Veaceslav Zaporojan a acumulat cele mai multe puncte la concursul pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională. La 27 noiembrie 2015, Comisia pentru selectarea candidaţilor la funcţia de judecător l-a propus Guvernului pentru a fi numit în această funcţie.

Solicitată de IPN, preşedinta organizaţiei Transparency International Moldova, Lilia Carasciuc, a declarat că această candidatură trebuie promovată în funcţie. „Noi vrem ca această persoană să fie instituită în funcţie pentru că ea a fost selectată în baza unui concurs transparent şi ne pare foarte ciudat că a trecut atâta timp şi nu s-a luat atitudine faţă de concurs”, a menţionat Lilia Carasciuc.

Organizaţiile semnatare sunt Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Institutul de Politici Publice, Transparency International Moldova, Amnesty International Moldova, Asociaţia pentru Democraţie Participativă, Asociaţia pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă, Asociaţia Presei Independente, Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, Asociaţia „Promo-LEX” şi Ambasada Drepturilor Omului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/apel-public-catre-guvern-privind-candidatura-selectata-pentru-functia-de-judecator-la-cc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19