Select your Top Menu from wp menus

Aparate de casă în autobuze

In mai multe autobuze de pe rutele interurbane administratorii au amplasat aparate de casă. Pasagerii achită taxa de călătorie şi, în loc de bilet, li se eliberează bon de casă.

Sergiu Rapcea, unul dintre agenţii economici care a pus aparate de casă în mai multe autobuze pe care la deţine pe ruta Anenii Noi – Chişinău, a declarat pentru Info-Prim Neo că decizia a fost luată odată cu înteţirea controalelor inspectorilor fiscali, care verifică eliberarea tichetelor pentru călători. Agentul economic susţine că, decât să fie sancţionat, mai bine investeşte. Pentru un aparat de casă a plătit1450 de lei.

„Toţi vor bani de la stat, dar nimeni nu vrea să-i dea. Acum, când în autobuz sunt aparate de casă, sunt sigur că 98-99% din acumulări sunt contabilizate”, a menţionat Sergiu Rapcea.

Oamenii care urcă în autobuz din autogară sunt obligaţi să cumpere bilet, dar pe traseul Chişinău – Anenii Noi sunt câteva sate de unde mai urcă oameni. Aparatele de casă au în memorie un cod pentru fiecare localitate. Când urcă pasagerul, taxatorul culege codul respectiv şi îi eliberează bon de casă.

Potrivit lui Sergiu Rapcea, odată cu instalarea aparatelor de casă, au crescut şi acumulările. Patronul a vorbit cu mai mulţi administratori care intenţionează de asemenea să instaleze în unităţile lor de transport aparate de casă.

Solicitat de Info-Prim Neo, şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Platon, a declarat că fiecare transportator îşi stabileşte în mod individual managementul activităţii. Important este să se conformeze legislaţiei în vigoare şi să raporteze exact veniturile încasate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aparate-de-casa-in-autobuze/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19