Select your Top Menu from wp menus

Apărarea ex-premierului Filat cataloghează decizia CSJ ca fiind ilegală

Apărarea lui Vlad Filat cataloghează drept ilegală și inechitabilă decizia emisă de magistrații de la Curtea Supremă de Justiție, care au declarat inadmisibile recursurile avocaților în dosarul ex-premierului. Avocații susțin că se vor adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, transmite IPN.

„Hotărârea magistraților nu poate fi calificată altfel decât ca o execuție publică a lui Vlad Filat, care demonstrează odată în plus că dosarul său este unul politic, instrumentat la comandă. Vlad Filat nu a avut parte de un proces echitabil. Admitem că magistrații s-au lăsat atrași în jocuri politice și nu s-au condus de buchea legii. În acest dosar de rezonanță magistrații au demonstrat cum nu trebuie să fie înfăptuită justiția”, se menționează într-un comunicat de presă al apărării.

În opinia avocaților, anume miercuri, 22 februarie, lista judecătorilor loiali sistemului s-a completat cu încă trei persoane. CSJ a ratat șansa istorică de a repara erorile grave care au fost admise în dosarul lui Vlad Filat și a lăsat o pată pe fața justiției moldovenești.

Curtea Supremă de Justiției a declarat pe 22 martie inadmisibile recursurile avocaților în dosarul fostului premier Vlad Filat, ca fiind vădit neîntemeiate.

Vlad Filat a fost arestat după un autodenunț al lui Ilan Şor, în care afirma că pe când Filat era premier i-a oferit bani, bunuri și servicii în valoare de 250 de milioane de dolari în schimbul unor favoruri guvernamentale. Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție și amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistrații au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Vlad Filat pledează nevinovat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/apararea-ex-premierului-filat-catalogheaza-decizia-csj-ca-fiind-ilegala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19