SA Regia Apă Canal Orhei vrea ca diferența de curs valutar, pentru creditele contractate în scopul extinderii și modernizării rețelelor de apă și canalizare să fie achitată din Bugetul de Stat. Conținutul unei scrisori în care se solicită intervenția Guvernului, a fost examinat ieri în cadrul unei ședințe la care au participat conducerea CR Orhei, primarii de Step-Soci și Seliște, viceprimarii din Orhei.
Cheltuielile anuale pe care trebuie să le suporte SA Regia Apă Canal Orhei din cauza devalorizării leului moldovenesc se anual la cca 1,7 milioane de lei, iar într-o situație similară s-ar afla și alte Regii din Republică. Leul moldovenesc s-a depreciat în 2015 cu 34%, urmare a furtului unui miliard de dolari și falimentului Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.
Despre situația financiară în care se afle SA Regia Apa Canal Orhei s-a discutat de mai multe ori la ședințele Consiliului Raional, care a garantat împrumutul contractat de la instituțiile internaționale. În cadrul acestora s-a declarat că Regia înregistrează pierderi de milioane de lei începând cu anul 2015.
La sfârșitul anului trecut, în scopul economisirii a 1,6 mln. lei, Consiliul Orășenesc a aprobat reducerea numărului de angajați ai SA Apa Canal cu 25 de unități.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…