Select your Top Menu from wp menus

AO ”Pentru Orhei” care realiza promisiunile lui Ilan Șor, are datorii de cca 200000 lei către stat

Asociația Obștească ”Pentru Orhei, prezentată până nu demult în spațiul public drept cea care asigură realizarea promisiunilor electorale ale lui Ilan Șor are datorii de câteva cca 200000 lei către stat.
Potrivit portalului guvernamental de date, AO Pentru Orhei are restanțe de peste 181 mii lei către bugetul de stat,17 mii lei către bugetul de stat și local și peste 200 lei către bugetele de asigurări sociale și medicale.
Recent a devenit public faptul că Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative Orhei are de recuperat o creanță de 12 milioane din partea acestei asociații obștești.

AO Pentru Orhei a fost fondată în 2015, la scurt timp după ce primar al Orheiului a devenit Ilan Șor, iar în spațiul public s-a afirmat de mai multe ori că relizarea promisiunilor electorale ale lui Șor este făcută cu sprijinul acestei organizații, fiind condusă de-a lungul timpului de persoane apropiate lui Șor.

Asociația Obștească este fondatoarea SRL Adorland, despre care se afirma că este gestionara parcului Orheiland. Anterior aceasta a fost fondatoarea SRL Magazine Sociale, dar în cele din urmă această societate comercială s-a separat de asociația obștească.

Asociația Obștească își are adresa juridică în aceeași încăpere a Întreprinderii Municipale Hotelul ”Codru” în care își are adresa juridică Partidul Șor și era găzduit sediul Gărzilor Populare din Orhei.