Select your Top Menu from wp menus

Anul trecut la Orhei au fost înregistrate trei cazuri de încălcare a drepturilor jurnaliştilor

În 2015 la Orhei au fost înregistrate trei cazuri de încălcare a drepturilor jurnaliştilor. Potrivit raportului asupra situației presei din Republica Moldova în anul 2015, lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent din Moldova, oraşul Orhei a revenit după ani buni de absenţă în categoria localităţilor unde au avut loc astfel de cazuri.

Documentul aminteşte că în luna martie trecut reporterul Jurnal TV a fost agresat de o persoană din anturajul deputatului PDM Constantin Ţuţu, cazul fiind investigat de Inspectoratul de Poliţie Orhei.

În iulie, o echipă a aceluiaşi post de televiziune nu a fost lăsată să intre în incinta Primăriei Orhei, jurnaliştii fiind bruscaţi şi forţaţi să părăsească sediul instituţiei.

În decembrie, reprezentantului Radio Orhei i-a fost îngărdit accesul la şedinţa publică a Consiliului Orăşenesc.

Organizaţiile neguvernamentale de media au condamnat încălcarea prevederilor legale care garantează dreptul jurnalistului de a obţine şi a difuza informaţii, amintind şi de sancţiunile prevăzute de Codul Penal pentru împiedicarea intenționată a activității mass-media și a jurnaliștilor.

Pentru Raportul asupra situației presei din Republica Moldova în anul 201, 5 click pe media-azi.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/anul-trecut-la-orhei-au-fost-inregistrate-trei-cazuri-de-incalcare-a-drepturilor-jurnalistilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19