Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că administrarea de către populație, în scop profilactic, a preparatelor de Iod stabil (ioduri de potasiu) este inoportună, deoarece nu există temei pentru aceasta și atenționează că utilizarea acestora poate afecta funcțiile glandei tiroide, comunică MOLDPRES.
Astăzi ANSP a venit cu o reacție la incendiul care s-a produs la centrala atomică din Zaporojie (Ucraina) și a anunțat că nu există riscuri pentru populația din Republica Moldova privind o eventuală expunere la radiații ionizante.
ANSP a precizat că monitorizează zilnic starea fondului radioactiv pe teritoriul țării, prin efectuarea de măsurători dozimetrice în spațiul deschis, investigații de spectrometrie gama a diferitelor produse alimentare, apei potabile, solului, depunerilor atmosferice și a altor obiecte. În context, instituția anunță că debitul dozei echivalente a fondului gama constituie 80-130 nSv/h (nanoSievert/oră) și se situează în limitele fondului natural caracteristic spațiului geografic al Moldovei.
Tot astăzi și Agenția Internațională pentru Energie Atomică de la Viena a anunțat că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să fie monitorizat.
Centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Ucraina, dar și din Europa, a fost bombardată intens azi-noapte. Un obuz a lovit o clădire administrativă și a declanșat un incendiu în incinta sitului centralei. Vineri dimineață, serviciile de urgență ucrainene au confirmat că au reușit să stingă incendiul.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…