Select your Top Menu from wp menus

ANRE ar putea să stabilească şi tarifele la apă, si pentru Orhei

Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a susţinut proiectul de lege prin care se propune ca Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să stabilească tarifele la apă şi serviciile de canalizare.

Preşedintele comisiei, deputatul Veaceslav Ioniţă, a menţionat că pentru a spori accesul la apa potabilă este nevoie de investiţii, transmite Info-Prim Neo. Or, este imposibil de atras investiţii atât timp cât stabilirea tarifelor este politizată. Deputatul susţine că în prezent tariful la apă este stabilit de către autorităţile locale în dependenţă de perioada electorală, conjunctural şi total netransparent.

Amintim  ca la Orhei prețul pentru 1 m3 de apă  livrat consumatorilor casnici constituie in prezent  cca 15 lei.

Decizia a fost aprobată de  către Consiliul orășenesc Orhei de legislatura trecuta,  inca   in luna aprilie 2011 . Tarifele majorate au intrat, insa, in vigoare dupa  alegerile locale  din  vara anului trecut.

Potrivit unor pronosticuri, tariful la apa in orasul Orhei ar  urma sa  mai creasca in acest an cu pana la 5 %.

Pe aceasta problema, iti poti exprima  parerea, participand la  Sondajul de pe siteul nostru.

Gaseste Sondajul (jos-dreapta) si alege  o varianta de raspuns ,  la  intrebarea:  

“ Pe viitor, cine ati vrea sa stabileasca tarifele la apa si serviciile de canalzire?


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/anre-ar-putea-sa-stabileasca-si-tarifele-la-apa-si-pentru-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19