Select your Top Menu from wp menus

23 de ani dupa Afganistan, reculegere intr-o geroasa zi de iarna. FOTO

Marti,15 februarie , s-au implinit  23 de ani de la retragerea contingentului trupelor armate din fosta URSS din Afganistan.

Uniunea veteranilor razboiului din Afganistan  din  Orhei a organizat un miting in aceasta zi,  la care au participat veteranii de razboi si rudele acestora . De dimineata, oamenii,  s-au adunat in fata primariei, dupa care au pornit in coloana la monumentul de pe strada Vasile Lupu,  pentru a depune flori.

Anatolie  Tibuleac, presedintele Uniunii  din Orhei a declarat ca in raion sunt 294 de veterani ai razboiului din Afganistan. Pe campurile de lupa au cazut 9 orheieni, iar reveniti acasa, au decedat din cauza ranilor si diferitor afectiuni, 32 de persoane.

Oamenii care s-au adunati i pentru masa de pomenire organizata la cantina primariei Orhei pareau ca sunt marcati de calvarul sangeros care s-a incheiat acum 23 de ani.

De mentionat ca pentru participantii la razboiul din Afganistan  si familiile celor decedati la actiunile de lupta in aceasta tara indepartata  au fost alocate indemnizatii unice in marime de 500 de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aniversarea-razboiului-din-afganistan-reculegere-intro-geroasa-zi-de-iarna-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19