Select your Top Menu from wp menus

Animale domestice TURBATE, in curtile satenilor

De la inceputul anului curent,  in raionul Orhei au fost inregistrate deja patru cazuri de rabie la animale. Si mai rau e ca in ultimele doua cazuri nu a fost vorba de vulpi sau alte animale din salbaticie, ci de patrupezii domesticiti din curtile satenilor.
Materialele   prelevate de la un caine si de la o bovina au fost expediate la laboratorul din Chisinau, care,  recent,  a confirmat ca animalele erau bolnave de rabie. Informatia alarmanta se refera la o vita care deja pierise intr-o gospodarie din satul  Tîrzieni, comuna Malaiesti, si la  un caine  de curte  din satul  Pelivan care deja muscase  doi oameni. Victimele coltilor cainelui turbat   fiind inevitabil supuse   tratamentului preventiv   in cazul maladiei periculoase care este cunoscuta inca din antichitate, dar care ramane incurabila pana in  prezent.

Potrivit Cetrului de Sanatate Publica Orhei, in cele mai dese cazuri  virusul rabic  din saliva animalului turbat patrunde in organism prin ranile si zgarieturile de pe piele. Prezinta pericol  chiar si contactarea cu pielicelile animalelor bolnave  si  cu vesela si alte obiecte pe care a nimerit saliva infestata.

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/animale-domestice-turbate-in-curtile-satenilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19