Select your Top Menu from wp menus

ANI va solicita în judecată declanșarea procedurii de confiscare a averii unui deputat

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis astăzi un act de constatare în privința unui deputat din Parlamentul Republicii  Moldova în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019 și a anunțat că va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a averii nejustificate, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ANI, în cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia. Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate.

Conform sursei citate, dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de trei ani. Totodată, acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.