Select your Top Menu from wp menus

Angela Filote: Republica Moldova, cel mai reușit proiect de Vecinătate al Uniunii Europene

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, a afirmat vineri, la Alba Iulia, că Republica Moldova este ‘cel mai reușit proiect de vecinătate’ al Uniunii Europene.

„În Politica de Vecinătate sunt incluse mai multe state. Cel mai mult a reușit să beneficieze de acest proiect Republica Moldova. De altfel, sperăm ca în septembrie să intre deja în vigoare Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană, care va duce la o integrare profundă a acestui stat în piața economică, pe piața Uniunii Europene, dar și din punctul de vedere al contactelor la nivel de societate civilă și la nivel de cetățeni, pentru că s-a liberalizat și regimul de viză pentru călătoriile pe termen scurt”, a declarat oficialul, într-o conferință de presă.

Angela Filote a menționat că și pentru Republica Moldova este un efort uriaș pe care-l depune în această perioadă.

„În același timp însă, dacă ne uităm la experiența pe care a avut-o și România în perioada de preaderare, de asociere la UE, această pregătire reprezintă un efort uriaș pentru orice stat. Și pentru Republica Moldova este la fel. Un efort uriaș de transformare, de reforme structurale”, a spus oficialul european.

Filote a subliniat că ‘beneficiul deplin al asocierii la UE se va vedea numai în momentul în care aceste reforme vor fi făcute’.

Ea a spus că va conta foarte mult și ceea ce se va întâmpla la alegeri și care va fi orientarea noii puteri. ‘Și contează foate mult, desigur, ce se va întâmpla și la alegeri, pentru că și în această țară vor fi alegeri, și care va fi orientarea noului guvern, noului parlament, acestor instituții care vor reieși din alegeri. Dar acum Republica Moldova este pe drumul cel bun și are tot sprijinul din partea UE’, a conchis Angela Filote.

Șefa Reprezentanței CE în România efectuează o vizită de patru zile în județul Alba. Ea a vizitat o serie de proiecte derulate cu fonduri europene, cum ar fi o clinică de urologie, un centru multifuncțional de servicii sociale, o fermă de produse lactate, și s-a întâlnit cu reprezentanți ai administrației publice.

Sâmbătă, Angela Filote va participa la o dezbatere organizată în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Dilema Veche, găzduit de Alba Iulia.

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/angela-filote-republica-moldova-cel-mai-reusit-proiect-de-vecinatate-al-uniunii-europene/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19