Select your Top Menu from wp menus

Angajații primăriilor vor beneficia de indemnizații lunare neimpozabile

Angajații primăriilor vor beneficia de indemnizații lunare neimpozabile, potrivit unor modificări legislative publicate astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, autoritățile publice locale vor putea acorda personalului, angajat în conformitate cu statele de personal aprobate de Cancelaria de Stat, indemnizații lunare neimpozabile în mărime de până la 40% din suma anuală a salariilor de bază. Indicii de referință ai indemnizației vor fi stabiliți de către consiliile locale.

Totodată, este prevăzută modificarea indicatorilor privind capacitatea administrativă a autorităților publice locale, de la 30 la 50 la sută. Astfel, dacă cheltuielile administrative ale primăriei nu vor depăși 50% din veniturile proprii și defalcările de la impozitele și taxele de stat, primăria va putea acorda indemnizația lunară neimpozabilă pentru toți angajații, conform statelor de personal.

Documentul intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/angajatii-primariilor-vor-beneficia-de-indemnizatii-lunare-neimpozabile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19