Select your Top Menu from wp menus

Angajații DSE Orhei au intervenit în ultima săptămână de vară la lichidarea incendiilor, salvarea animalelor și altele

Photo Credit To foto simbol

În ultima săptămâna de vară pompierii și salvatorii din Orhei, Telenești, Șoldănești și  Rezina au intervenit în mai multe situații excepționale cum ar fi la stingerea incendiilor, salvarea animalelor, deblocări de uși și lichidarea consecințelor accidentelor rutiere și calamităților naturale.

Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, începând cu 23 august și pâna în ultima zi de vară, pompierii au stins zeci de focare de vegetație și trei incendii de locuințe.
         La 27 august, pompierii din Orhei au intervenit la lichidarea incendiului dintr-un apartament din s. Pelivan. Incendiul a distrus mai mult de jumătate de locuință. Cu o zi mai târziu, la Pohrebeni, r-l Orhei intr-o casă de locuit s-a produs un incendiu. Pompierii au licihdat flăcările, dar focul a distrus bunurile din bucătărie și odăile fiind afectate cu produse ale arderii. Pompierii din Șoldănești au fost solicitați pentru a interveni la lichidarea unui incendiu dintr-o casă. Cazul a avut loc pe 27 august.

La Telenești s-a incendiat un automobil, în dimineața zilei de 29 august. Aici au intervenit pompierii USP Telenești.

Totodată salvatorii din cele patru raioane au fot solicitați în patru cazuri pentru salvarea animalelor. Salvatorii au scos din fântâni doi câini și o pisică, iar la Telenești, salvatorii au scos un cal din canalizare.

DSE mun. Orhei reiterează că printr-un comportament preventiv, va salvați viața și bunurile.

Dacă sunteți victeme sau martori a unor situații de risc apelați numărul unic de urgență 112

01.09.2021                                                                         DSE mun. Orhei