Select your Top Menu from wp menus

Angajații DSE Orhei au avut mai multe intervenții în prima săptămână din acest an

Photo Credit To foto simbol

       În prima săptămîna de activitate din anul 2022, pompierii și salvatorii din cadrul DSE mun. Orheiau avut peste 15 diferite intervenții, anunță un comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei.

       Cu părere de rău incendiile în sectorul locativ în cele patru raioane deservite de DSE mun. Orhei, persistă. Cauzele producerii incendiilor sunt diverse: defectarea echipamentului electric, incălcarea regulelor de exploatare a surselor de încălzire și a sobelor, exploatarea sobelor defectate și construcția greșită a coșului de fum.

       Astfel, ca consecință a nerespectării regulelor antiincendiare, în seara de 3 ianuarie pompierii din Rezina și Șoldănești au intervenit la lichidarea a două incendii: la Rezina a ars total un automobil de model Audi, iar la Șoldănești în s. Poiana s-a aprins coșul de fum.

       Alte două incidente excepționale au avut loc la Șoldănești și Orhei și în ambele cazuri este vorba de defecte ale echipamentului electric. Pompierii din Șoldănești și Orhei au intervenit prompt, astfel nu au permis incendierea locuințelor. Cazurile au avut loc pe 7 și 8 ianuarie.

       Cu regret în urma a două situații excepționale s-au înregistrat victime. Astfel, la 9 ianuarie, în timpul inervenirii la lichidarea unui incendiu dintr-un apartament din Rezina, pompierii au depistat cadavrul proprietarului în vîrstă de 84 ani. Cauza decesului și a incendiului se stabilește. În seara de 9 ianuarie salvatorii din Șoldănești au fost alertați precum că într-o locuință din s. Recești, trei persoane, dintre ei doi minori, s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Victimele au fost preluate de medici. Cauzele se stabilesc.

În acest context DSE mun. Orhei reiterează că printr-un comportament preventiv, va salvati viata și bunurile. Respectați regulile antiincendiare pentru a evita o nenorocire:

  • Nu lasați sursele de încălzile nesupravegheate:
  • Verificați echipamentele electrice, să fie Într-o stare bună de exploatare;
  • Înainte de a părăsi locuința sau de a merge la somn verificați dacă focul din sobă este stins, sau sursele electrice sunt deconectate.

Dacă sunteți victeme sau martori a unor situații de risc apelați numărul unic de urgență 112

10.01.2022                                                                                        DSE mun. Orhei