Select your Top Menu from wp menus

Anesteziologul, banuit de moartea unui copil, va fi cercetat penal

 

Ministrul sănătății, Andrei Usatîi, a anunțat că a fost demis directorul Spitalului republican pentru copii din Chișinău, Gheorghe Grosu, după ce un băiat de 13 ani a murit recent în urma unei operații banale, de extirpare a amigdalelor, scrie Radio Europa Liberă. Gheorghe Grosu, fostul director al spitalului „Emilian Coţaga”, a declarat pentru Publika TV că va contesta decizia ministrului Ustaîi în instanţa de judecată. După părerea lui, ministrul a luat o decizie pripită şi sub presiunea presei.

Prezentând rezultatele unei anchete medicale, ministrul a mai spus la o conferință de presă că decesul băiatului la 10 februarie a fost cauzat de medicamentul „Halothan”, care ar fi fost administrat pacientului în doză prea mare de medicul anestezist.

„Nu preparatul este de vină, ci factorul uman”, a spus Usatîi.

După ce ministrul Sănătăţi a făcut public motivul decesului minorului de 13 ani care a decedat cu zece zile în urmă în spitalul „Emilian Coţaga”, în timpul unei operaţii de extirpare a amigdalelor, cazul a fost preluat de Procuratura sectorului Centru, iar anesteziologul vinovat este cercetat penal.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Andrei Usatâi a declarat că de moartea copilului se face vinovat factorul uman şi nu preparatul cum se anunţase anterior.

„Anesteziologul a administrat un supravolum de amestec de droguri şi aer, care nu a fost în concordanţă cu greutatea copilului”, a spus Usatâi.

Procuratura anunţă că a dispus efectuarea expertizei medico-legale a cadavrului, care deocamdată nu este finalizată.
Totodată, Procuraturii vor fi transmise şi rezultatele anchetei interne, efectuate de Ministerul Sănătăţii.

 

sursa:  europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/anesteziologul-banuit-de-moartea-unui-copil-va-fi-cercetat-penal/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19