Select your Top Menu from wp menus

Andrian Candu s-a întâlnit cu speakerul Congresului american

Diplomaţia parlamentară dintre Chişinău şi Washington trebuie să aibă un rol prioritar în relaţiile bilaterale. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul vizitei în SUA, la întrevederea cu  speakerul Congresului american, Paul Ryan, transmite IPN.

În contextul marcării a 25 de ani de independenţă a Republicii Moldova, Andrian Candu a comunicat poziţia fermă a majorităţii parlamentare de la Chişinău de a susţine Guvernul în asumarea şi realizarea reformelor cu impact naţional, de a combate corupţia mare şi de a crea un cadru adecvat pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi a facilita climatul investiţional occidental în ţară.

Preşedintele Parlamentului a subliniat că guvernarea de la Chişinău îşi doreşte aprofundarea relaţiilor de consolidare a parteneriatului bilateral transatlantic în domeniile politic, economic şi social.  Andrian Candu a comunicat intenţia de a crea pe platformă parlamentară Comisia mixtă pentru dialog strategic „ProAmerica”. La fel, mizează pe susţinerea personală a omologului său Paul Ryan în eforturile de reluare a activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-americane de cooperare economică, care va contribui în mod direct la intensificarea cooperării bilaterale comercial-economice.

De asemenea, Andrian Candu şi-a exprimat speranţa că, după alegerile parţiale în Congresul SUA din noiembrie anul curent, va fi asigurată continuitatea activităţii Grupului de Prieteni ai Moldovei în Congresul SUA „Congressional Moldova Caucus”. Potrivit lui, consolidarea activităţii acestui Grup are o contribuţie importantă în promovarea relaţiilor bilaterale.

Şeful legislativului a lansat o invitaţie omologului său american de a efectua o vizită de lucru în Republica Moldova.

La rândul său, Paul Ryan s-a interesat de evoluţiile interne din Moldova în domeniul securităţii, stadiul negocierilor pe subiectul transnistrean în formatul „5+2”, contribuţia Preşedinţiei germane în exerciţiu la OSCE.

Oficialul american a dat asigurări de susţinere în continuare a eforturilor guvernării de la Chişinău pentru realizarea obiectivelor de consolidare a statului de drept, inclusiv în procesul de implementare a reformelor în domeniile-cheie. Preşedintele Congresului SUA a acceptat să efectueze o vizită în Republica Moldova şi în regiune, într-o perioadă ulterior agreată.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/andrian-candu-s-a-intalnit-cu-speakerul-congresului-american/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19