Select your Top Menu from wp menus

Andrian Candu: În avizul Comisiei de la Veneţia sunt anumite tendinţe politice

Avizul Comisiei de la Veneţia asupra proiectului de lege privind sistemul electoral mixt este marcat de tendinţe politice. Afirmaţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Eu nu am pus niciodată la îndoială profesionalismul şi corectitudinea experţilor Comisiei de la Veneţia, dar uneori există şi anumite tendinţe politice”, a declarat speakerul.

Potrivit lui Andrian Candu, în acelaşi timp cu proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt în Republica Moldova, experţii Comisiei de la Veneţia au examinat şi proiectul de modificare a sistemului electoral în Georgia: „Speakerul geogian a spus că nu există consens politic. Avizul Comisiei pentru georgieni a fost pozitiv, iar pentru noi negativ, din cauza că nu există consens politic”, şi-a argumentat poziţia Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a mai declarat că Parlamentul va implementa recomandările ce ţin de partea juridică, dar nu şi de consensul politic larg. „Niciodată de la declararea Independenţei în Republica Moldova nu a existat un consens politic larg. Avem o societate polarizată. Avizul Comisiei de La Veneţia conţine două feluri de recomandări, de ordin politic şi de ordin juridic. Noi vom ţine cont de toate recomandările de ordin juridic şi le vom implementa pentru ca să avem un sistem electoral bun, iar alegerile să decurgă cât mai bine şi mai transparent”, a declarat Andrian Candu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/andrian-candu-in-avizul-comisiei-de-la-venetia-sunt-anumite-tendinte-politice/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19