Select your Top Menu from wp menus

Andrian Candu: Beneficiarul principal al fraudei bancare va fi tras la răspundere penală

Președintele Parlamentului Andrian Candu spune că cel de-al doilea raport Kroll arată deschis faptul că primarul de Orhei Ilan Shor și companiile pe care acesta le are în gestiune sunt principalii beneficiari ai fraudei bancare din Republica Moldova. La un briefing de presă după ședința Biroului permanent al Parlamentului, solicitat să comenteze sinteza Băncii Naționale asupra raportul II al companiei Kroll, Andrian Candu a spus că Ilan Shor a fost condamnat de către instanța de fond, urmează decizia Curții de Apel, care va fi executabilă, astfel că Ilan Shor va fi tras la răspundere penală, transmite IPN.

Președintele Parlamentului a adus mulțumiri echipei Kroll că a acceptat și a autorizat publicarea raportului, în condițiile în care primul raport a fost publicat fără permisiunea lor. „Din discuțiile cu guvernatorul BNM, echipa Kroll va veni la mijlocul lunii ianuarie pentru a discuta şi dezvolta subiectul din raport. Din discuțiile cu prim-ministru, se va aproba în acea perioadă strategia de recuperare a bunurilor infracționale legate de frauda bancară din exterior”, a spus Andrian Candu.

Banca Națională (BNM) a publicat, în seara zilei de 21 decembrie, o sinteză a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson. Potrivit BNM, cel de-al doilea raport dezvăluie cum au fost furați banii din sistemul bancar moldovenesc, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns. Sinteza conține 57 de pagini, opt capitole, care descriu metodologia investigației internaționale, analiza expunerilor băncilor fraudate în perioada 2012-2014, legătura grupului Shor cu acționariatul băncilor fraudate, mecanismele de spălare a banilor și destinația fondurilor frauduloase.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/andrian-candu-beneficiarul-principal-al-fraudei-bancare-va-fi-tras-la-raspundere-penala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19