Select your Top Menu from wp menus

Andrei Popov: Îmi este ruşine pentru modul în care a fost votat Guvernul Filip

Ambasadorul Moldovei în Austria, Andrei Popov, care este şi membru al PD afirmă că îi este ruşine de modul în care s-a format majoritatea parlamentară şi învestirea Guvernului Filip. Deşi a evitat să spună dacă deputaţii transfugi au fost cumpăraţi sau nu, acesta a dat de înţeles că întîi de toate au prevalat interesele personale şi nu problemele ţării. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Politica” de la TV7.
În cadrul emisiunii, diplomatul a declarat că în fruntea Guvernului trebuia să vină Marian Lupu sau un alt candidat, însă nu Pavel Filip.

”Îl stimez foarte mult pe Pavel Filip, însă el este doar un bun manager, nu şi politician. În această funcţie trebuia să vină un alt candidat. Îmi este ruşine de modul în care s-a votat acest Guvern, însă şi de această dată, Vlad Plahotniuc a demonstrat că este mai puternic. Eu nu sunt de acord cu multe lucruri în partid. Spre exemplu arestul lui Vlad Filat, a lui Grigore Petrenco şi chiar faptul că a fost demis Guvernul Streleţ. Contest şi actuala majoritate parlamentară, deoarece ea nu este cea pe care a votat-o alegătorii pe 30 noiembrie 2014”, declară Andrei Popov.

Ambasadorul a vorbit şi despre nemulţumirile faţă de partid, dar şi despre faptul că persoanele din fruntea partidului ar trebui schimbate. ”Ratingul PD este în scădere. Totul se datorează din cauza liderului de partid. Ce folos dacă formaţiunea are potenţial, dar conducătorul este slab. Dacă Marian Lupu se duce preşedintele ţării, eu voipretinde la funcţia de lider democrat. Doctrina ne permite să avem 40% din mandate. Îmi pare foarte rău că PD îl are ca aliat pe Mihai Ghimpu”, mai spune Andrei Popov.

Diplomatul a comentat şi unii lideri de partide. ”Iurie Leancă nu este politician. Deşi are o echipă foarte puternică, el are interese comune cu Plahotniuc. A avut menirea să distrugă PLDM, însă nu i-a reuşit”.

Referitor la şeful statului, Popov spune că acesta trebuie să fie ales de popor şi nu exclude că în cazul în care va fi modificată Constituţia, ar putea pretinde la funcţia de şef de stat. Andrei Popov este ambasadorul Austriei din anul 2013. Persoanele vizate în timpul emisiunii nu au comentat, deocamdată, declaraţiile făcute de diplomat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/andrei-popov-imi-este-rusine-pentru-modul-in-care-a-fost-votat-guvernul-filip/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19