Select your Top Menu from wp menus

ANCHETĂ ÎN SUEDIA: Un vaccin împotriva gripei H1N1 a favorizat apariţia narcolepsiei la tineri

Agenţia suedeză a produselor medicamentoase a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 al grupului britanic GlaxoSmithKline (GSK) a favorizat apariţia narcolepsiei la copii, aşa cum era deja stabilit, însă şi la cei sub 30 de ani.

Studiul concluzionează că riscul de narcolepsie este mai mare de trei ori la cei vaccinaţi cu vârste sub 20 de ani şi de două ori la cei cu vârste între 21 şi 30 de ani. Această creştere a riscului se reduce net în continuare şi este nul la cei cu vârste peste 40 de ani.

Narcolepsia sau boala Gelineau este o afecţiune neurologică rară care se manifestă prin episoade de somnolenţă irezistibile şi inopinate şi printr-o stare de oboseală extremă. Conform unui studiu recent britanic, între 25 şi 50 de persoane din 100.000 în lume suferă de această boală.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ancheta-in-suedia-un-vaccin-impotriva-gripei-h1n1-a-favorizat-aparitia-narcolepsiei-la-tineri/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19