Select your Top Menu from wp menus

Amenzi pentru fumat la locul de muncă, spaţii publice şi transport

Fumatul va fi interzis în spațiile publice închise şi semiînchise, la locul de muncă și în transportul public – prevăd noile modificări propuse de Guvern la legislaţia antifumat. Proprietarii și managerii acestor spații vor fi obligați să afişeze pe uşa de intrare simbolul ce interzice fumatul.
Proiectul introduce sancţiuni atât pentru gestionarii spaţiilor în care este interzis fumatul, cât şi pentru fumători.
Totodată, se va interzice vânzarea produselor de tutun minorilor, comercianții fiind obligați să verifice vârsta persoanei. Se impun interdicții și la comercializarea on-line, dar și vânzarea tutunului prin aparate, precum și expunerea vizibilă a produselor din tutun în spaţiile comerciale accesibile publicului. Lista produselor disponibile va fi prezentată doar la solicitarea cumpărătorilor majori.
Proiectul prevede că avertismentele combinate privind dauna fumatului vor trebui să acopere 75% din suprafaţa externă a părţii anterioare şi posterioare a pachetului unitar şi a ambalajului exterior. O altă interdicţie se referă la scutirea de impozite și promovarea prin publicitate şi sponsorizare.
De asemenea, sunt interzise produsele ce conţin ierburi, dar și cele din tutun care conţin aditivi ce conferă gust/savoare sau adaosuri de vitamine şi alţi aditivi care creează impresia că produsul din tutun are efecte benefice asupra sănătăţii, a aditivilor stimulatori, precum cofeina sau taurina, aditivilor cu proprietăţi colorante pentru emisii, a mentolului, vanilinei şi a altor aditivi cunoscuţi că provoacă efecte adverse. Amendamentele propuse de Cabinetul de miniștri stabilesc sancţiuni contravenţionale pentru fiecare tip de încălcare.
Proiectul urmează să fie examinat de Parlament.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/amenzi-pentru-fumat-la-locul-de-munca-spatii-publice-si-transport/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19