Select your Top Menu from wp menus

Amendă de un milion de lei pentru acţionarii Victoriabank

Comitetul executiv al Băncii Naționale a decis sancționarea cu amendă a unui deținător direct și indirect al cotei substanțiale în capitalul BC „Victoriabank” S.A. pentru nerespectarea cerințelor Legii instituțiilor financiare privind prezentarea informațiilor și documentelor solicitate de Banca Națională în scopul supravegherii și evaluării calității acționarilor băncii.
Suma totală a amenzii este de aproape un milion de lei și urmează să fie achitată în bugetul de stat. Hotărârea a fost adoptată la 14 martie 2017.

BNM nu dezvăluie numele acţionarului, dar în prezent acționarii principali sunt firma Insidown Ltd din Cipru (beneficiar este milionarul rus Serghei Lobanov) cu 39,2%, VB Investment Holding BV (BERD) cu 27,56% și Victor Țurcan cu 10,45%. Cote substanţiale mai deţin Elena Arrtemenco cu 4,94%, Galina Proidisvet – 4,04%, Valentina Ţurcan – 2,47%, Notabil SRL – 2,36% şi Iurie Bondari – 1,01%.
Victoriabank se află din iunie 2015 sub administrarea specială a Băncii Naţionale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/amenda-de-un-milion-de-lei-pentru-actionarii-victoriabank/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19