Select your Top Menu from wp menus

Amendă de 2 MILIOANE pentru trei întreprinderi implicate în trucarea unei licitații de reparație a drumurilor

Peste 2 mln. lei este sancțiunea aplicată pentru trei întreprinderi implicate în trucarea licitației organizate și desfășurate de Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”,se spune într-un comunicat al Consiliului Concurenței.
Este vorba despre S.C. „Ecosem Grup” S.R.L., S.C. „Irinda Prim” S.R.L. și „Litarcom” S.R.L., care au avut o înțelegere de cartel în cadrul licitației privind achiziționarea lucrărilor de reparație a drumului public de acces spre satul Doltu. Astfel, acțiunile acestora au dus la mimarea concurenței în cadrul procedurii de licitație și la majorarea artificială a prețurilor cu aproximativ 27 %.
Amenda stabilită urmează să fie achitată în decurs de 60 zile în bugetul de stat.
În conformitate cu prevederile legislației în domeniul concurenței sunt interzise, orice acorduri între întreprinderi sau asociaţii de întreprinderi, orice decizii ale asociaţiilor de întreprinderi şi orice practici concertate care au ca obiect sau efect împiedicarea, restrîngerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa Republicii Moldova sau pe o parte a acesteia.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/amenda-de-2-milioane-pentru-trei-intreprinderi-implicate-in-trucarea-unei-licitatii-de-reparatie-a-drumurilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19