Select your Top Menu from wp menus

Ambasadorul SUA despre prezidenţialele din Moldova: Sunt semne care stârnesc îngrijorări

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău urmăreşte cu mare atenţie toate evenimentele care sunt legate de campania prezidenţială. Anunţul a fost făcut de către ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, la o întrevedere cu Valeriu Ghileţchi, care şi-a anunţat intenţia de a candida independent. Diplomatul american a spus că sunt semnale care stârnesc anumite îngrijorări, dar speră că alegerile vor fi libere şi corecte, transmite IPN.

„Este important ca preşedintele nou ales să se bucure de legitimitate şi recunoaştere internaţională. Un eventual eşec sau nerecunoaştere a alegerilor ar destabiliza foarte mult situaţia din ţară”, a subliniat James Pettit.

În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte ce ţin în mare parte de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. Ambasadorul s-a interesat de modul cum decurge colectarea semnăturilor şi care sunt dificultăţile ce apar la această etapă. Valeriu Ghileţchi a menţionat că este un proces anevoios şi şi-a exprimat regretul că anumite amendamente înaintate la Codul Electoral, care ar fi uşurat acest proces, nu au fost acceptate.

Deputatul şi-a anunţat pe 11 august decizia de a candida independent la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ambasadorul-sua-despre-prezidentialele-din-moldova-sunt-semne-care-starnesc-ingrijorari/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19