Select your Top Menu from wp menus

Ambasadori rechemați

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene propune rechemarea a patru ambasadori ai Republicii Moldova, transmite IPN.

Este vorba despre Valeriu Frija, ambasador în Lituania, Aurel Ciocoi, ambasador în SUA, Emilian Brenici, ambasador în Regatul Țărilor de Jos și Iurie Reniță, ambasador în Belgia, Luxemburg.

În declarațiile de după ședință, ministrul Andrei Galbur a spus că rechemarea lui Emilian Brenici are loc în legătură cu finalizarea mandatului. Aurel Ciocoi este rechemat în baza cererii depuse. „Iar în cazul ambasadorilor Frija și Reniță, voi preciza că aceștia au fost numiși în funcție în baza, să spune așa, unui mandat politic, iar intenția noastră este să desemnăm în locul lor reprezentanți din cadrul serviciului diplomatic. Deci, profesioniști care vor continua să promoveze în aceste capitale prioritățile în conformitate cu acțiunile fixate în programul de guvernare”, a declarat Andrei Galbur.

Potrivit legislației, decretele ar urma să fie semnate de către președintele țării.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ambasadori-rechemati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19