Select your Top Menu from wp menus

Ambasada SUA, ÎNGRIJORATĂ de cazul Domnicăi Manole

După reacția de ieri a Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, astăzi și Ambasada SUA din R. Moldova a publicat o declarație referitoare la cazul judecătoarei Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, care urmează să fie anchetată penal pentru decizia adoptată în „dosarul referendumului”.
„Am recepționat cu îngrijorare ecoul transmis de colegii noștri din UE referitor la recentele evenimente din justiția moldovenească. Asigurarea independenței și imparțialității în sectorul justiţiei este de importanţă vitală pentru orice democraţie. Guvernul SUA a lucrat îndeaproape cu Moldova în domeniul reformei sectorului justiţiei. Cu toate acestea, pentru ca reforma să prindă rădăcini, autorităţile din Republica Moldova trebuie să aibă mare grijă să se asigure că statul de drept este respectat şi că nu există niciun fel de interferențe politice sau intimidări în înfăptuirea justiției”, se arată într-o declarație publicată pe pagina de facebook a Ambasadei SUA.
Amintim că și Mogherini a condamnat incidentele din justiția moldovenească. „Recentele evoluții în domeniul justiției din Republica Moldova nu contribuie la dispersarea preocupărilor exprimate de către Consiliul Afacerilor Externe în cadrul concluziilor Consiliului din luna februarie cu privire la lipsa independenței sistemului judiciar și a agențiilor de aplicare a legii din țară”, a transmis purtătorul de cuvânt al Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini.

sursa: ziarulnational.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ambasada-sua-ingrijorata-de-cazul-domnicai-manole/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19