Select your Top Menu from wp menus

Ambasada Rusiei va transporta cu autobuze veteranii de război, din Chişinău la Orhei

Veteranii celui de-al doilea război mondial, dar şi alţi doritori,  vor fi transportaţi din Chişinău la Orhei cu autobuzele puse la dispoziţie de Ambasada Federaţieie Ruse în Republica Moldova. Potrivit unui comentariu făcut de ambasadorul rus Farit Muhametşin pentru Sputnik Moldova ( portal  ce face din grupul media rus Sputnik News, care este controlat de Kremlin), Ambasada  a organizat astfel de evenimente şi în anii trecuţi, exemplificând cu concertul susţinut de Iosif Kobzon în Moldova.

La Orhei concertul prilejuit Zilei Victoriei este organizat potrivit unui comunicat al Primăriei Orhei, de această instituţie, cu suportul Ambasadei Rusiei în Republica Moldova şi Fondului Miron Şor, interpretul de vază care va cânta la eveniment, fiind Lev Leşcenko. Concertul va fi găzduit de întreprinderea aflată în subordinea Consiliului raional Orhei – Complexul Sportiv Raional.

Ilan Şor, care a acces în fruntea Primăriei Orhei anul trecut pe lista mişcării politice pro-ruse „Ravnopravie”,  a finanţat un concert similar şi în anul 2013 la Chişinău. La concertul de acum 3 ani care de asemenea a fost organizat  cu suportul Ambasadei Rusiei în Moldova, a  cântat acelaşi Lev Leşcenko. Pe scena din Capitală a urcat atunci şi  vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cel  care  a recunocuse că a luptat de partea separatiştilor transnistrieni în războiul de pe Nistru din 1992.Cântăreţul rus Lev Leşcenko se numără printre artiştii ruşi  care au susţinut ocupaţia peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Din acest  motiv, Ucraina l-a inclus la sfârşitul anului trecut în lista persoanelor care prezintă pericol pentru secutitarea naţională.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ambasada-rusiei-va-transporta-cu-autobuze-veteranii-de-razboi-din-chisinau-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19