Select your Top Menu from wp menus

Am fost FURAŢI de 7,7 MILIARDE de lei

Amploarea iregularităților constatate de Curtea de Conturi (CC)se ridică la 7,7 miliarde lei. Această cifră a fost enunţată ieri, în cadrul prezentării rezultatelor studiului „Despre cum se pierd banii publici: Monitorizarea îndeplinirii recomandărilor Curţii de Conturi pe anul 2013”, elaborat de Tatiana Savva.

Potrivit autoarei,  mai mult de 60% din recomandărilor CC, care au drept scop remedierea situației, nu se execută. Cu toate acestea, interesul organelor de drept, dar și Parlamentului și Guvernului faţă de această problemă nu s-a intensificat nici pe parcursul anului trecut.

Amintim în context că un raport  al CC din această primăvară constata că la Orhei ÎM Orhei Transport eliberează doar un bilet în zece cazuri, acumulând un venit de 3,3 milioane de lei.

Doar un bilet din 10 se eliberează în transportul municipal din Orhei

ÎM Achiziţii Comerţ şi Pieţe a diminuat veniturile cu câteva sute de mii de lei.

Întreprindere Municipală a diminuat venituri cu sute de mii de lei şi a colecat taxe ilegale

Aceeaşi întreprindere si  ÎM Hotelul Codru,  a chletuit 15 mii şi, respectiv, 16 mii de lei din bani publici pentru benzina folosită de autoturismele personale.

Zeci de mii din bani publici cheltuiţi pentru automobile personale

Chestiunea referitoare la raportul CC  a figurat pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a CO Orhei de la sfarşitul lunii iunie curent. Fără mari dezbateri, cu doar câteva abţineri, majoritatea aleşilor locali au decis să ia act de informaţiile prezentate în document şi să audieze rapoartele intreprinderilor municipale din Orhei la sfârşitul anului, în luna decembrie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/am-fost-furati-de-77-miliarde-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19