Select your Top Menu from wp menus

Alexandru Jizdan spune că nu ştie nimic despre interceptările făcute în perioada mandatului său

Fostul ministru de interne, actualul deputat PD, Alexandru Jizdan, neagă afiraţiile preşedintelui Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moţpan, care a prezentat astăzi, 22 noiembrie, o listă în care se regăsesc mai mulţi susţinători ai Platformei Demnitate şi Adevăr, activişti şi jurnalişti, care ar fi fost interceptaţi începând cu anul 2016.

„În legătură cu declaraţiile apărute în mass-media privind interceptarea anumitor persoane în perioada mandatului meu de ministru, vin cu următoarele precizări:

Ministrul Afacerilor Interne nu are nici o legătură cu interceptările, iar asemenea gen de acţiuni nu fac parte din atribuţiile sale.

Vă asigur că, după cum nici actualul ministru de interne, Pavel Voicu şi nici precedentul, Andrei Năstase nu ştiu nimic despre interceptările care se fac pe durata mandatului lor, aşa nu cunosc nici eu despre acţiunile de acest fel,” a scris Jizdan pe o reţea de socializare.

Mai mult, fostul ministru al MAI, îl îndeamnă pe Chiril Moţpa să prezinte organelor abilitate informaţiile pe care le deţine, Jizdan la rândul său, fiind interesat ca adevărul să iasă la iveală.

„Dacă deputatul Moţpan deţine informaţii certe despre interceptările la care se referă si despre ilegalităţile admise în acest sens, ar fi bine să le prezinte organelor abilitate. Noi toţi suntem interesaţi şi eu în primul rând, ca adevărul să fie scos la suprafaţă,” a mai scris Alexandru Jizdan.

În acelaşi timp, fostul ministru a făcut apel către cei responsabli de investigarea acestui caz, prin care roagă responsabilitate şi corectitudine faţă de acest subiect extrem de sensibil, după părerea sa.

„Totodată, vin şi cu un apel la responsabilitate şi corectitudine. Nu aş vrea să ajungem în situaţia în care să constatăm că la acest subiect extrem de sensibil s-au făcut nişte speculaţii ordinare, fiind urmărite alte scopuri, decât interesul public,” a conchis deputatul, Alexandru Jizdan.

Amintim că Deputatul Blocului ACUM a declarat astăzi că sute de oameni ar fi fost filaţi şi interceptaţi începând cu anul 2016. Chiril Moţpan a prezentat şi o listă a jurnaliştilor care ar fi fost interceptaţi în perioada în care democraţii erau la guvernare, printre care se numără Constantin Cheianu, Val Butnaru, Natalia Morari, Mariana Raţă, Valentina Ursu, Ion Preaşcă etc.

În contextul declaraţiilor preşedintelui Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moţpan, şi Procuratura Generală a venit cu o reacţie, prin care anunţă că deja a efectuat controale şi a comunicat că pe unele fapte au fost pornite cauze penale.

sursa: tvrmoldova.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/alexandru-jizdan-spune-ca-nu-stie-nimic-despre-interceptarile-facute-in-perioada-mandatului-sau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19