Select your Top Menu from wp menus

Aleși locali din țară susțin Guvernul Sandu

Mai mulți primari, viceprimari și consilieri locali din țară și-au exprimat astăzi, 14 iunie, susținerea pentru Parlamentul legitim și pentru Guvernul condus de Maia Sandu. În cadrul unui eveniment organizat în fața legislativului, aleșii locali au prezentat o declarație comună prin care îi solicită Partidului Democrat să asigure transmiterea civilizată a puterii, în conformitate cu voința cetățenilor exprimată prin votul din 24 februarie, transmite IPN.

Petru Frunze, deputat ales pe listele blocului ACUM, a salutat aleșii locali pentru curaj. „Guvernul care este azi funcțional, legal, are nevoie de susținerea cetățenilor”, a declarat Petru Frunze, care este fost primar al satului Puhoi, raionul Ialoveni. Deputatul a precizat că a înaintat un proiect de lege care prevede descentralizarea finanțelor publice, astfel încât impozitele locale să rămână la îndemâna autorităților locale pentru realizarea proiectelor de dezvoltare, fără a mai fi nevoie de a aștepta bani de la bugetul central.

Prezentă la eveniment, prim-ministrul ales Maia Sandu a spus că primarii, viceprimarii și consilierii care au venit în fața Parlamentului reprezintă zeci de mii de oameni și sprijinul arătat guvernului învestit în mod democratic. „Dumneavoastră trebuie să fiți responsabili doar în fața celor care v-au ales. Niciun partid, oricare ar fi el, niciun partid de la guvernare, nu trebuie să îndrăznească să vă impună poziția sa. Nimeni nu vă va mai hărțui de acum încolo. Ce am spus de-a lungul timpului, se va realiza – independența administrației publice locale”, a declarat Maia Sandu.

Gheorghe Răileanu, primarul din Cimișlia, a precizat că nu doar statul este acaparat, ci și instituția primarului. „Nu poate un oraș să prospere, când toată Republica Moldova este în sărăcie”, a spus Gheorghe Răileanu. Potrivit lui, șansa Partidului Democrat este aceea de a se dezice de elita sa și să participe la viața politică din opoziție.

Vitalie Șalari, primarul localității Băcioi, a citit o declarație prin care locuitorii pe care îi reprezintă condamnă dualismul puterii de la Chișinău și incertitudinea zilei de mâine. „Salut coaliția parlamentară, formată în interesul poporului, soldată cu alegerea organelor de conducere ale Parlamentului și cu învestirea noului Guvern”, a declarat Vitalie Șalari. Alesul local a făcut apel la cetățeni să participe masiv la marșul poporului din ziua de 16 iunie.

Corneliu Prepeliță, consilier raional Ungheni, a precizat că 12 consilii locale din raionul Ungheni au semnat declarația de susținere a Guvernului Maia Sandu. Aceeași declarație a fost semnată și de cadrele didactice și cele medicale din raionul Ungheni.

Consilierul raional din Nisporeni, Ion Triboi, a declarat că este foarte important ca pe schimbările din Republica Moldova „să nu se urce diferiți profitori, pentru că de rezultatul revoluției din 2009 a profitat Plahotniuc, iar de acum înainte profitorul trebuie să fie poporul”.

Ministrul afacerilor interne în Guvernul Sandu, vicepremierul Andrei Năstase, a dat asigurări că și toți angajații Primăriei Chișinău sunt alături de Guvernul ales de Parlament


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/alesi-locali-din-tara-sustin-guvernul-sandu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19