Select your Top Menu from wp menus

Alertă în Franţa. Un miros de mercaptan provoacă teamă de la Rouen şi până la Paris

Un miros puternic de gaz, care nu este toxic potrivit autorităţilor, s-a răspândit în noaptea de luni spre marţi în regiunea pariziană, în urma unei degajări de gaze la o întreprindere chimică din Rouen (nord-vest) şi a provocat emoţie în rândul populaţiei afectate scrie MEDIAFAX.

cest „nor non-toxic” a pornit luni, potrivit pefecturii Seine-Maritime, de la întreprinderea Lubrizol, la Rouen. Gazul respectiv este mercaptan, folosit pentru a împrumuta mirosul său gazelor folosite în gospodării.

Această degajare de gaze „nu prezintă un risc pentru sănătate”, a anunţat Ministerul de Interne.

Însă acest miros puternic, purtat de vânt şi perceput în noaptea de luni spre marţi până pe străzile Parisului, a provocat o asemenea îngrijorare încât sute de apeluri au fost primite de serviciile de intervenţii, care au fost saturate rapid, atât în Normandia, cât şi în Ile-de France.

Pompierii din Paris, prefectura Seine-Maritime şi Ministerul de Interne au cerut populaţiei să nu mai apeleze serviciile de intervenţie, pentru a nu bloca centrele de apel.

Parizieni îngrijoraţi au sunat la AFP pentru a se plânge de miros şi dureri de cap, în timp ce sute de persoane care locuiesc atât la Paris, cât şi în departamentele Eure, Essonne, Yvelines, Val-de-Marne şi Val-d’Oise vorbesc, pe un site, despre un „miros insuportabil”, „dureri de cap” şi „greaţă”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/alerta-in-franta-un-miros-de-mercaptan-provoaca-teama-de-la-rouen-si-pana-la-paris/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19