Select your Top Menu from wp menus

Alcoolul şi ţigările impun o întreprindere municipală din Orhei să-şi mărească statele de personal

Intreprinderea Municipală “Achiziţii, Comerţ şi Pieţe” din Orhei se impune cu un nou profil de activitate. Este vorba despre comerţul cu alcool şi tutun, în magazine specializate, conform unei decizii aprobate de autorităţile locale la sfârşitul anului trecut. Pentru punerea planului în aplicare, de curând, au fost mărite şi statele de personal ale întreprinderii.

Numărul unităţilor de personal al Î.M ”Achiziții Comerț și Piețe” a crescut cu 14, iar decizia a fost luată  la recenta ședință a Consiliului Municipal Orhei. Directorul pieţei, Eduard Țepordei, a explicat că pentru deschiderea a 3 magazine specializate, în care vor fi vândute articole de tutun şi alcool, e necesar de mărit statele de personal. Astfel, întreprinderea va putea  angaja şi salariza în plus 12 vânzători, dar şi un director adjunct şi un merceolog. În acelaşi timp, au fost majorate salariile unor unităţi deja existente, cum ar fi casierul şi juristconsultul.

Amintim că în luna iunie trecut autorităţile municipale au mărit de 4 ori plata pentru coeficientul de amplasare a  unităților de comerț, iar în decembrie au majorat cu până la 650% taxele locale pentru agenţii economici care comercializează tutun şi alcool. Iniţiativa i-a aparținut primarului Ilan Shor şi a fost justificată prin sporirea veniturilor bugetare şi “lupta împotriva fumatului și alcoolismului”.

Pe de altă parte, majorările au fost comentate de unii consilieri din opoziţie prin dorința de a monopoliza comerţul cu alcool şi ţigări pe piaţa din Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/alcoolul-si-tigarile-impun-o-intreprindere-municipala-din-orhei-sa-si-mareasca-statele-de-personal/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19