Select your Top Menu from wp menus

ALARMANT! Focar de pestă porcină într-o pădure din părțile Orheiului

Pesta porcină africană afectează și  fauna sălbatică din părţile Orheiului. Un  focar a fost depistat în ocolul Silvic Vatici al  Întreprinderii pentru Silvicultură Orhei.  Alte două focare oficial înregistrate se află în ocolurile silvice din raioanele Cimișlia şi Cahul. IPN transmite cu referire la  Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), că virusul periculos a fost confirmat la trei mistreţi, care au fost vânaţi cu aproape o lună în urmă.

Probele recoltate de la mistreții vânați pe data de 12 noiembrie au fost supuse testărilor de laborator  la Centrul Republican de Diagnostică Veterinară şi s-au dovedit  a fi pozitive la trei mistreți. După aceasta,  probele au fost transmise unui laborator şpecializat din Spania, care a confirmat existenţa virusului.

Pagina  de Facebook a Consiliului Raional Orhei anunță că joi,  7 decembrie, s-a întrunit în ședință de urgenţă Comisia Antiepizootica a raionului Orhei. Potrivit sursei,  probele au fost colectate din două zone ale raionului  – din pădurile  de lângă satele  Susleni şi Isacova. Boala  a fost însă confirmată într-un caz – la un mistreţ vânat în  apropierea satului Niculaueca.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/alarmant-focar-de-pesta-porcina-intr-o-padure-din-partile-orheiului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19