Select your Top Menu from wp menus

Ajutoare sociale de cca 9,5 mln de lei au fost achitate ilegal. Doar un milion a fost întors

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei va sesiza Procuratura Generală în privința acordării nejustificate de ajutoare sociale și ajutoare pentru perioada rece, în valoare de peste 9 milioane de lei, depistată în urma verificărilor efectuate de Inspecția Socială. Anunțul a fost făcut luni, într-o conferință de presă, de către ministrul Valentina Buliga.
Potrivit ministrului, Inspecția Socială a făcut verificări în 462 de localități din 23 raioane ale țării, pentru a inspecta modalitatea de aplicare a legislației la stabilirea și acordarea ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului. Numărul cazurilor de eroare și fraudă detectate de Inspecția Socială este de 4.399, fiind propuse spre stopare 1945 de prestații.
Conform informațiilor prezentate de Ministrul Muncii, suma totală consemnată de Inspecția Socială ca plată achitată nejustificat unor familii de beneficiari se ridică la 9 458 416 lei. Din această sumă, 1 074 990 lei au fost rambursați deja în bugetul statului.
Rapoartele referitoare la rezultatele controlului sunt transmise la Procuratura Generală pentru a fi instrumentate conform legislației în vigoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ajutoare-sociale-de-cca-95-mln-de-lei-au-fost-achitate-ilegal-doar-un-milion-a-fost-intors/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19