Select your Top Menu from wp menus

Ajutoare financiare pentru nou-născuți.La Orhei – ba, la Cahul – da

Ideea de a susține financiar familiile care au un copil nou-născut a murit la Orhei, dar a renăscut la Cahul. Portalul ziuadeazi.md informează că 30 de familii din municipiul Cahul au beneficiat în baza unui regulament de sume de 5 mii lei – indemnizație unică la nașterea copilului se stabilește pentru fiecare copil născut în cazul în care unul din părinți sau tutore a avut reședința în municipiul Cahul. Potrivit sursei citate în bugetul local pentru această categorie de cheltuieli au fost prevăzute 1,75 mln lei.
Susținerea financiară a familiilor care au un copil-nou născut a fost o idee mult-trâmbițată de Partidul Șor, drept o realizare grandioasă la Orhei, făcută la inițiativa deputatului-fugar Ilan Șor. În comunicatele oficioase, preluate de mai multe mass-media autoritățile locale și cele partinice se lăudau că grație ajutorului financiar natalitatea la Orhei a crescut de câteva ori.
Datele privind creșterea natalității la Orhei au fost combătute constat de informațiile Biroului Național de Statistică, iar ultimele informații despre oferirea ajutoarelor pentru familiile cu nou-născuți la Orhei datează cu anul 2020.
De menționat că spre deosebire de Cahul, la Orhei sursa ajutoarelor financiare a rămas obscură, deși în colectarea actelor necesare acordării alocațiilor și în oferirea ajutoarelor, erau implicați angajați ai primăriei locale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ajutoare-financiare-pentru-nou-nascuti-la-orhei-ba-la-cahul-da/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19