Select your Top Menu from wp menus

Air Moldova a fost achiziționată de compania românească Blue Air

Compania moldovenească Air Moldova a fost achiziționată de către compania românească Civil Aviation Group S.R.L., în cadrul unui concurs comercial, anunțat de Agenția Proprietății Publice (APP). Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, pe care investitorul s-a obligat să le achite, potrivit unui comunicat al APP, informează MOLDPRES.

Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a Companiei. Compania Civil Aviation Group SRL este fondată de un grup de investitori, cota cea mai mare fiind deținută de compania cu renume internațional Blue Air.

Agenția Proprietății Publice notează că expunerea la privatizare a întreprinderii de stat Air Moldova a fost determinată de „necesitatea salvgardării companiei aeriene și evitarea falimentului acesteia”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/air-moldova-a-fost-achizitionata-de-compania-romaneasca-blue-air/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19