Select your Top Menu from wp menus

AIE renunţă la referendum şi caută un candidat de compromis

Alianţa pentru Integrare Europeană nu renunţă la ideea desfăşurării unui referendum, pe termen lung. În termen scurt, însă, pentru deblocarea crizei politice din Republica Moldova, este nevoie de a identifica o persoană care va fi agreată de AIE şi de către deputaţii neafiliaţi din Parlament. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele interimar, speakerul Marian Lupu, în cadrul emisiunii ”Bună Seara”, la postul public de televiziune Moldova 1.

Marian Lupu a recunoscut că, deocamdată, AIE nu a identificat o persoană concretă care ar putea fi acest candidat de compromis.
Cât despre insuccesul rundelor anterioare ale scrutinelor prezidențiale, când AIE nu a reușit să găsească vreo candidatură potrivită, premierul Vlad Filat a dat asigurări că atunci nu era problema în a găsi persoana potrivită. Problema era în deputații, în special cei din PCRM, care nu și-au dorit ca președitele să fie ales, a conchis Filat.

La rândul său, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a menționat că nu există nicio prevedere prin care PL-ului i s-ar oferi dreptul a înainta candidatul la postul de președinte.

sursa: trm.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aie-renunta-la-referendum-si-cauta-un-candidat-de-compromis/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19